Támogass most!

Teremtsünk Biztos Lakhatást Mama Alphonsine-nak és a gyerekeknek!

Jelenleg: 1 900 000,00 Ft Cél: 1 900 000,00 Ft100%
3 000,00 Ft
Egységnyi ajánlott adomány:
3 000,00 Ft

Tudtad, hogy a világon minden hetedik ember nyomornegyedekben él? És azt, hogy egy többgyermekes asszonyt egyik percről a másikra az utcára tehetnek, miután a férje meghalt?

Most Te is tehetsz azért, hogy ez megváltozzon!

Ismerd meg Mama Alphonsinet, aki egyike azoknak a kongói nőknek, aki nem tudta a tulajdonhoz való jogát érvényesíteni férje hirtelen és tragikus halála után. Emiatt most mélyszegélységben és teljes létbizonytalanságban éli életét két lányával és hét unokájával kongó fővárosának egyik szegénynegyedében egy olyan házban, ahonnan bármelyik pillanatban újra kilakoltathatják őket, mert a kauciót sem tudják megfizetni.

 „Igyekszem magamban tartani a könnyeket, de hiába, mindig tele van velük a szemem.” –   Az asszony minden nap azért fohászkodik, hogy az állandó bizonytalanság, amiben napról napra élnek, végre véget érjen.

A telekvásárlás és házépítés költségeinek fedezésére most a Te segítségedet is kérnénk!

A telek, Mama Alphonsine tulajdonába kerül, így soha többé nem kell félnie az igazságtalan és erőszakos kilakoltatástól. A telek ára 850.000 forint. Az építkezés várható költsége 1.050.000 Ft, amiből egy kétszobás házat tudunk felépíteni a családnak. Így összesen 1,9 millió Ft a teljes költség.  Ebből 1 millió forint a misszión résztvevő önkéntesek felajánlásával már össze is gyűlt.

Célunk, hogy április végéig összegyűljön a hiányzó 900.000 forint, így az önkéntes misszió résztvevőinek lehetősége lesz  arra, hogy felépítsék Mama Alphonsine új otthonát.  Bízunk benne, hogy májusban az asszony, lányai és unokái már be is költözhetnek biztonságos és a nyomorból való kitörés lehetőségét biztosító hajlékukba.

LEGÚJABB HÍREINK:

A telek megvásárlásra került, az építkezési munkálatok pedig megkezdődtek. Hamarosan önkéntes missziónk tagjai is csatlakoznak! Azonban a teljes összeg, amiből egy kétszobás házat tudunk majd felépíteni a családnak, még nem gyűlt össze. Támogass most, hogy legalább egy téglával közelebb kerüljünk a célhoz!

Amennyiben segíteni tudod Mama Alphonsine-t és családját, kattints a lap tetején a „HOZZÁADÁS AZ ADOMÁNYDOBOZHOZ” gombra, majd a megfelelő fizetési mód kiválasztásával támogasd projektünket.

Banki utaláshoz számlaszámunk: Magnet Bank 16200010-10039959. Kérjük, a közleménybe ezt írd: „Mama Alphonsine”. 

Hálásak vagyunk minden támogatásért!


A nők földhöz és tulajdonhoz való jogait érintő helyzet javítása az egész közösség életszínvonalát növeli. Kutatások bizonyítják azt, hogy ha egy nő földet birtokol, akkor nagyobb eséllyel tud munkába állni, növekszik a családi megtakarítás, gyermekei kevesebb eséllyel lesznek alultápláltak vagy betegek, valamint csökken a családon belül elkövetett erőszak esélye is.

Azzal, hogy Mama Alphonsinnek és családjának megteremtjük a biztos lakhatást, nem csak neki és családjának adunk esélyt a nyomorból való kitörésre, hanem az egész közösség számára tudunk példát mutatni és reményt adni.

Csatlakozz Te is a Teremtsünk Biztos Lakhatást kampányunkhoz, melynek célja, hogy javuljon a földhöz való hozzáférés, és mindenki számára biztosítsuk a biztonságos és fenntartható lakhatást. Kövesd a #BuildSG kampányt Facebook oldalunkon, vagy böngéssz Youtube csatornánkon.

 Afrikáért Alapítvány 2018. Minden jog fenntartva