Nagy örömmel írjuk, hogy kongói doktorunk, Tshava beváltotta gyerekkori álmát: heti kétszer idejét kisdiákjainknak szenteli, és malária- és tífuszszűrést, illetve általános vizsgálatokat végez kongói iskolánkban.

Hogy Tshava rendelőjét fenntarthassuk, szükségünk van a támogatásodra!

Tshava rendel az Othnielben

Kongóban, ahogy nincs ingyenes közoktatás, úgy nincs ingyenes egészségügyi ellátás sem. Minden 2. gyermeknél jelentkeznek a malária tünetei, de a szükséges gyógyszereket a legtöbb család nem tudja megvenni. Tshava rendelőjében nemcsak prevenciós előadásokat, egészségügyi szűréseket tudunk végezni, de a gyerekek megkapják a szükséges ellátást és a gyógyszereket is.

Hosszú távú célunk továbbra is az, hogy szélesebb réteget kiszolgálva felépüljön az alapítvány saját egészégügyi központja, ami a Ngaliema kerület szegénynegyedében élő lakosok, kiemelten gyermekek és kiszolgáltatott felnőttek számára rendszeres, színvonalas és megfizethető egészségügyi ellátást tud majd biztosítani. Addig is azonban rendkívül hálásak vagyunk, hogy több mint 500 gyermeket biztonságban tudhatunk doktorunk által!

 

Kérjük, kapcsolódj be Te is a programba, támogasd Tshava munkáját, és ezáltal 3000 Ft-ból 1 kongói kisdiák teljes körű egészségügyi ellátását!


Kérdés esetén fordulj hozzánk bátran, és ha a programot egyszeri adománnyal szeretnéd segíteni, annak sincs akadálya: szeretettel fogadjuk támogatásod ADOMÁNYOZZ menüpontunkban.

Tshava egy helyi rendelő előtt